שחזורים של ocd ופחדים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

24/06/2023 | 22:37 | מאת: הילה

יש לי שאלה מאוד כללית על אוסידי וכמובן לא טקס כי אני יודעת שזה לא יוכל להועיל לי אם אני אעשה דרך הפורום טקס אבל יש הרבה פעמים דברים שאני מפחדת מהם כמו לגעת בכביסה במתקן כביסה שיש בו כביסה נקייה ונגעתי במשהו מזוהם לפני כן ואני באמת משתדלת לא לגעת בה ואז אני נכנסת לחדר כביסה כי אני שם הרבה ואז זה מרגיש לי שכן נגעתי כל פעם מחדש וזה באמת מוזר כי למה המוח כן יכול לשחזר דברים שעשיתי ופה המוח לא מצליח לשחזר? זה משהו שאני שואלת את עצמי כאילו איפה המוח באותו רגע וכשאתה חושב על זה במוח זה מרגיש הכי אמיתי שאפשר שכן פתאופ הלכתי ונגעתי למה המוח לא יכול לשחזר? אני אומרת לעצמי הילה באמת את עושה דברים שאת מפחדת מהם התרשלת? האוסידי גרם לך לעשות את זה למה נגעת בזה..איך אני לא מצליחה לשלוט באותו רגע של המחשבה ומרגיש שעשיתי

25/06/2023 | 00:25 | מאת: הילה

הבעיה היא שאין לי הוכחות לשחזור וזה פשוט מרגיש שכן עשיתי אבל לא במיליון אחוז בטוחה בזה.. האם להשתמש בבגדים למרות שיש את הפחד שנגעתי במשהו מזוהם?

היי הילה, קודם כל, בוודאי שצריך להשתמש בבגד למרות הפחד. זו הדרך היחידה ללמד את המוח שהשימוש בבגד אינו מסוכן. במקרים של חרדה ברמה גבוהה, מתעורר הספק שדיברת עליו, ואז את למעשה לא בטוחה אם נגעת או לא. זהו למעשה מנגנון הגנה של המוח, שנועד כביכול להזהיר אותך מפני סכנה, כמו לכלוך אפשרי. הבעיה היא שהמנגנונים רגישים מדי - ולכן ה"אזעקה" מופעלת גם במקרים שבהם הסכנה רחוקה, כל עוד היא נראית לעין. המוח לא מוכן לקחת את הסיכון שיקרה משהו, ולכן זה מרגיש לך כאילו נגעת - כדי שתימנעי בכל דרך אפשרית. רק כאשר מפסיקים להימנע, מלמדים את המוח "לכבות" את האזעקה. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית