שלום שאלתי לגבי סמרטוט מלוכלך

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

22/06/2023 | 13:31 | מאת: רוני

אפשר בבקשה שאלה אני מעריכה מאוד את מה שכתבת לי מה אפשרי לעשות יש סמרטוטים בדלי במקלחת שמכילים חיידקים של שתן וכאלה הכי לא בא לי לגעת בהם והוזזתי אותם כמה פעמים את הדלי אבל באמת שאין לי איפה לשים אותם המקום הכי טוב זה המקלחת כל פעם שאני שוטפת ידיים מגרד לי הגוף ברמה שאני רוצה לגעת בסמרטןטים ןמתה להזיז אותם ןמפחדת שנגעתי ואני חוזרת על השטיפות פעמים רבות בגלל שאני לא סומכת על עצמי כי עובדה שהוזזתי אותם כמה פעמים אז יש סיכוי שאגע בזה וזה מכניס ללחצים איך אפשר להסיח את המחשבה איך אפשר לא לחשוב על זה ולהתעלם מזה? כי זה מונע ממני לעשות כביסה ודברים כי ישלי פחד שאני כל הזמן רוצכ לגעת בסמרטןטים ןהגוף שלי מגרד מהמחשבה אני לא סומכת על עצמי וכל שטיפת ידיים במחשבה על שנגעתי בסמרטןט והכל מתבלבל ברמה שאתה חושב שעשית את זה ואני לא סגורה

היי רוני, אין דרך לא לחשוב על זה... כפי שכתבתי לך, הדרך היחידה היא לא לבצע את טקסי שטיפות הידיים, ולהתנהג כרגיל בסביבת הסמרטוטים, עד שהמוח "יתרגל" והמחשבה תעבור מעצמה. שבת שלום, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית