סמרטוט מלוכלך ocd מה לעשות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

20/06/2023 | 22:51 | מאת: רוני

ישלי ממש אישיו מסמרטוטים מלוכלכים שניקו איתם דברים מלוכלכים של רצפה במקרה הסמרטוט נמצא בתוך פח מול האמבטיה בצד השני של השמפואים ממש וכל פעם שאני בסביבת המקלחת ישלי דחף להעיף את זה ולהזיז את זה באתי להזיז את זה כי זה מאוד מפריע בעין כי מפחדת לנגוע בזה והתמלאתי חרדה ברמה מפחידה כי אני לא רוצה לראות את זה בעין שלי בגלל הפחד שאני כל הזמן אגע בזה שוב ושוב ושוב אני ממש התחרפנתי מזה אין לי מקום אחר לשים את הסמרטוט ואת הזה כי המקום הייעודי לו זה במקלחת הבעיה היא שזה מול הפנים שלי שאני מתקלחת וכל פעם שאני במקלחת זה מאוד נגיש ומציק מה לעשות איך מתקלחים עם דבר כזה? איך מתעלמים??

20/06/2023 | 22:53 | מאת: רוני

כי אני באמת לא סומכת על עצמי אם היה לי דחף להזיז את זה כנראה שאני באמת נגעתי בזה ולא באלי לעשות טקס פשוט מה לעשות??

היי רוני, הדבר הכי טוב שאפשר לעשות הוא פשוט להשאיר את הסמרטוטים שם ולא להזיז. כאשר תחליטי שזה מה שאת עושה ותפסיקי להתלבט האם להזיז אותם או לא, אחרי מספר פעמים תתחילי להתרגל לנוכחות שלהם. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית