מחשבות טורדניות וקשיי ריכוז ושיכחה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

18/06/2023 | 16:06 | מאת: י.ב

שלום ד"ר לויט אני מתמודד עם o.c.d ויש לי מחשבות טורדניות.אני מרגיש "מעופף" ויש לי "חוסר ריכוז" וגם "בעיות שיכחה" וגם יש לי "אינסומנייה" .למשל קרה לי שהתעוררתי בבוקר שבת והיתלבשתי לעבודה כי חשבתי שזה יום ראשון.הייתה לי מאין "שיכחה ריגעית" או למשל קרה לי שבעבודה "שכחתי" היכן השארתי "כליי עבודה". אני רוצה לציין שיש לי גם מחשבות טורדניות לגביי מחלת אלצהיימר או דמנצייה ויש לי "חששות ופחדים" שאוליי אני מפתח תסמינים למחלה למרות שאנו צעיר (בן 43). מה ההתרשמות שלך ממחשבות טורדניות כאלו?האם "שיכחה" או "בעיות זיכרון" הן "שכיחות" בo.c.d? תודה על תשובתך

שלום לך, יכול להיות שמה שאתה מתאר קשור בחרדה שגורמת קשיי ריכוז, אך השכחה יכולה לנבוע מסיבות אחרות - למשל הפרעת קשב, או שאתה מסוג האנשים שהזיכרון הוא פשוט לא "הצד החזק" שלהם. בכל מקרה, מומלץ לא להתייחס למחשבות טורדניות לגבי מחלות נוירולוגיות, שכן כמובן שאין טעם לערוך בדיקות נוירולוגיות - ואני מניחה שאתה יודע את זה. לכן מומלץ להניח לזה. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית