שלום שאלה לגבי ההפרעה.

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

15/06/2023 | 19:34 | מאת: ליאון

למה אנשים עם ocd לא יכולים להיזכר אם הם עשו או לא עשו? שאלתי לא אישור או טקס אבל למה אי אפשר להיזכר זה היה כלכך עוזר לרוב האנשים בדרך כלל אנשים זוכרים מה אכלו מה שתו בבירור אבל למה את מה שהם עשו הם לא יכולים לזכור אני לדוגמה נאבק יום אם נגעתי במשהו אתמול כי הוא היה מלוכלך ההפרעה אמרה לי תיגע בזה וזה הרגיש לי שבאמת עשיתי

היי ליאון, ראה תשובתי לעומרי למטה. הסברתי בה שהחרדה יוצרת למעשה מנגנון הגנה, שגורם לך להטיל ספק במעשיך, וכך להימנע ככל האפשר (כביכול) מהסכנה של נגיעה במשהו מלוכלך. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית