מנסה להפחית את הטקסים.

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

15/06/2023 | 02:46 | מאת: עומרי

התקלחתי עם דלת פתוחה כי אחותי ואמא שלי לא היו בבית, שמעתי רעש בחוץ ואני בידיוק מנקה את הנעליים לפני המקלחת שיהיו נקיות לאחרי וממש מתחת סמ בערך יש סמרטוט מלוכלך וכשאני רואה דברים מלוכלכים יש לי תמיד חשש שאני נוגע בהם אני לא רוצה שאלת אישור זה בנוגע לשאלה כשניקיתי את הנעליים פתאום היה לי כמו שיתוק מוח שהמוח מתערפל ואומר הנה הם באות תסגור את הדלת מהר ותיגע בסמרטןט המזוהם תוך כדי שאני מחטא אני יודע בתוך הראש שלי שממש לא באלי לגעת בו אבל כאילו ההפרעה שולחת אותי במוח לגעת בו ויש עירפול ואז זה מגיע למצב של ספק... השאלה שלי כזו וזה לא שאלת אישור.למה דווקא בזמן שאמא שלי ואחותי רוצות לבוא כי אני מתקלח עם דלת פתוחה שאין אף אחת בבית כמובן מטעמי כבוד כי גם שאלתי אותם והם אמרו שיחזרו יותר מאוחר ולא כרגע אז הסכמתי הרעש בחוץ הקפיץ אותי כלכך נכנסתי לחרדות כלכך שרציתי לגעת ממה שאני הכי מפחד וזה מרגיש הכי אמיתי לגעת בזה פשוט המחשבה כלכך נכנסת לעירפול שכאילו כל מה שהיא אומרת לך אתה תעשה.. במוח מבחינה טכנית למה האוסידי מגיע לעירפול וזה מרגיש כאילו אתה באמת נשלח לשם ונוגע? הרי לפני ההפרעה אמרתי לעצמי שלא אגע בזה ואז פתאום כן מה נשתנה?? זה דבר מוזר.. מבחינה טכנית.

15/06/2023 | 02:47 | מאת: תשובת המשך

אני יכול להגיד שממש רציתי בגלל החשש לגעת בסמרטןט להחליף בגדים ואז לחטאות את המקלחת שוב אבל ניסיתי להגיד לעצמי אל תעשה את זה כי חשש שנגעתי בבגדים לאחר נגיעה בסמרטןט

היי עומרי, באירוע שציינת חווית ככל הנראה חרדה ברמה גבוהה. במקרים כאלה, מתעורר הספק שאתה מדבר עליו, בליווי של "דחף" לגעת - ואז אתה לא בטוח אם נגעת או לא. כל אלה הם מנגנוני הגנה של המוח, שנועדו כביכול להזהיר אותך מפני סכנה, כמו לכלוך אפשרי. הבעיה היא שהמנגנונים רגישים מדי - ממש כמו אזעקה של רכב שמופעלת בכל פעם שיש קצת רוח או שמישהו רק עובר ליד הרכב. אם בכל פעם נתייחס לזה כאילו הרכב נגנב, נבזבז לעצמנו הרבה אנרגיות וניכנס לחרדות מיותרות. לכן, הדבר הנכון הוא לא להתייחס ל"אזעקות השווא" (גם אם הספק גורם להן להיראות אמיתיות), ולהשתדל להמשיך כרגיל. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית