פחד מזיהומים משונים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

11/06/2023 | 12:32 | מאת: עינב

האוסידי שהתפתח אצלי אני כן בטיפול אבל סובלת מאוד כרגע אני בצבא לפני כן לא היה לי אוסידי יש לי כלב בבית שעושה המון שתן וצואה שמעתי שיש לעוד אנשים פחד מזה כל פעם שאני בחדר ישלי חשש שאני נוגעת בצואה ובשתן שלו בחוץ לחדר או שאם אני מסתכלת על שתן שנמצא ברצפה אז שהידיים שלי אוטומטית מושלכות לשם ושיש לי רצון עז לגעת בזה אותו דבר גם ברחוב אם אני רואכ צואה אז אוטומטית נגעתי בזה בגלל הדחף העז לגעת בזה ושהידיים שלי נוגעות אני לא אשאל אם נגעתי או לא נגעתי אבל מה ניתן לעשות כל פעם שאני רואה שתן או צואה או משהו מזוהם כי זה מה זה מרגיש שהתכופפתי ועשיתי לא יודעת להסביר איך אפשר לשפר ריכוז ומה להגיד לעצמי ואיך לא לגרום לעצמי לגעת בזה? כל פעם שאני יוצאת מהבית ויש את היציאה לכיוון השער ששם יש מלא שתן וצואה אז אני תמיד מסתכלת על הרצפה ואומרת לעצמי נגעתי בטןח ויש את הרצון לנקות ולהעיף את זה לכן הכל מתבלבל.

היי עינב, את למעשה שואלת איך אפשר להסיר את הספק. התשובה היא שאי אפשר להסיר אותו. זה לא עניין של ריכוז - הריכוז שלך גבוה מאוד כשאת מנסה לתת לעצמך "אישור" שלא נגעת במשהו. מרוב ריכוז בנושא הזה, וחרדה המלווה זאת, נוצר "תעתוע מוח" ונדמה לך שאת לא זוכרת אם נגעת או לא. לכן, את מנסה לשחזר זאת שוב ושוב, והספק רק הולך ומזין את עצמו. הדרך היחידה לגרום לשיפור היא להרפות - להפסיק לשחזר אם נגעת או לא, ולהפסיק לנסות לשלוט בדחף לגעת. לומר לעצמך שאם נגעת, את לא נלחמת בזה אלא מקבלת את זה. אם מתמידים בכך- עם הזמן, המוח לומד להרפות מהמחשבה, ותחושת הדחף פוחתת. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית