ממש משתדלת להימנע מטקסים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/06/2023 | 19:29 | מאת: סוזי

אני ממש משתדלת להימנע מטקסים אבל הספק מתגבר לכן אני לא שואלת שאלת טקס אלא רק מה לעשות כשאני נמצאת בסיטואציה הזו? אני לא גרה בבית נקי כי אני חיה אצל ההורים וזה ממש קשה כי נהייתי סטרילית בגלל משהו שעברתי בחיים גם אם אגור בבית נקי אחפש מה לא נקי לפני כן לא הייתי כזו כל פעם שהכלבים משתינים בכמויות בגינה ושאני צריכה לצאת בחוץ אני מסתכלת לרצפה וישלי פחד שנגעתי בשתן או בצרכיהם ואז זה הורס לי את הכל כי זה משתק ברמה שאני מסתכלת ובוחנת ומתה לגעת בזה ויש דחף לגעת ולנקות ואז לא יודעת אם כן או לא כי זה יחריף שוב אני לא שואלת הכוונה מה לעשות כשקורה סיטואציה כזו? או שכל פעם שאני שוטפת ידיים יש את הפחד שבגלל שיש משהו בחוץ זבל או שתן או משהו מזוהם והדלת של הבית פתוחה אז שיצאתי ונגעתי בזה ואז השטיפת ידיים שוב ושוב ושוב כי נגעתי כנראה אחרי ששטפתי גם אם אני במקלחת וכלבים לפעמים עושים על הקיר ואני גורפת עדיין אני מחפשת אפ עשו ושוב מפחדת שנגעתי בזה או שהתלכלכתי מאןד קשה לי להתעלם אני מסתכלת על לכלוך וזיהום גם ברחוב ותמיד עולה לי בראש שהיד נגעה.. מה כדאי לעשות?

היי סוזי, אין ספק שמה שיעזור לך בטווח הארוך הוא להימנע משטיפות ידיים. שטיפת הידיים יכולה אולי להרגיע מעט בטווח הקצר, אבל היא בעצם זו שיוצרת את הבעיה ומזינה אותה בטווח הארוך. עד מהרה את מוצאת את עצמך לכודה בתוך "לופ" של שטיפות ידיים, שיותר ויותר קשה לצאת ממנו. אם קשה לך להפחית או להפסיק את השטיפות לבד, מומלץ להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) על מנת לעשות זאת בצורה שיטתית. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית