זכרון שווא במחלה הפרעה קוגנטיבית התנהגותית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

05/06/2023 | 14:02 | מאת: שיר אור לוי

היי דוקטור זכרונות שווא הם אופייניים למחלה? יש לי מצבים קטנים כמו שאני ממש זוכרת בצהריים פרט שלא היה קיים במסמך שקראתי בבוקר (לדעתי מבלבול?) אבל יותר גרועעע, יש לי פתאום זכרון שקראתי פרט מסויים שהיה כתוב במסמך אישי רפואי לפני תקופה מסויימת ואצלי בזכרון אני בטוחה שראיתי את השורה הזאת (שהיא דיי מידע קריטי) ואז פתאום אני לא מוצאת מסמך כזה וגם כשאני חופרת היטב בשאר המסמכים שלי אין שורה כזאת באף נסמך רפואי וזה מטריד אותי שאני "מדמיינת" משהו שזכור לי כל כך טוב שראיתי בעין ואפילו זכור לי איפה ראיתי. האם זה סביר למחלה ocd ?

היי שיר אור, קודם כל, OCD אינה מחלה אלא בעיה פסיכולוגית. נהוג לסווג אותה כ"הפרעה", אם כי רוב הסובלים ממנה מתפקדים כאחד האדם. לשאלתך, בלבול בזיכרון אינו קשור דווקא ב-OCD, אלא אם כן מדובר במשהו שעורר חרדה במקור (למשל פחד ממחלה מסוימת). לדעתי מדובר בתופעה קוגניטיבית שיכולה לקרות ללא קשר. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית