חשיבת יתר אשמח לעזרה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

04/06/2023 | 01:05 | מאת: Omer

שלום דוקטור שרון אני אנסה להסביר את עצמי הכי טוב ככה שתוכלי לייעץ לי הכי נכון עבורי אני כמעט כל היום בחדר עם הטלוייזיה סגורה מפחד שיהיה לי חרדה כי אני מרגיש בראש התנגדות לדבר כמו כל דבר שאני רוצה לעשות המחשבה היא הקובעת אני רוצה לראות טלוויזיה אז יש כמו התנגדות כמו טקס מסוים של בדיקה זה בסדר או לא בסדר והרוב יוצא כמעט שהכל לא בסדר כמו תקרה זכוכית אקרא לזה זה נושא 1 הנושא השני שפתאום מגיע לי מועקה שאני מבין שאני בן 25 אומנם בריא בגוף וגם בנפש יש דברים יותר קשים ו יש לי ידיים רגלים שיינים משפחה תומכת אבל כאילו אני תקוע במקום לא מצליח להנות מדברים שעשיתי פעם וחווה הרגשה של סוג של ניתוק אפילו אני מפחד לומר את זה שזה לא יחזור לי ואני עושה כל הזמן שיחזור לראות עכשיו אני כן בניתוק עכשיו אני לא רגע איך אני מרגיש את אמא שלי כרגע אני מחובר אליה או לא מחובר ככה היום שלי הולך עם בדיקות ו מחשבות מורידות שאני מאמין להם פשוט למרות שהמציאות מראה אחרת הנושא השלישי - שהציעו לי ואני בתהליך קליטה למקום של טיפול יום בבריאות הנפש אבל קשה לי עם זה ש אני בקבוצה של אנשים שגדולים ממני ו אני לא יודע בעיקר איזה עזרה אני אקבל שם ואני פשוט משתדל להשאר במקום הרגיל והמוכר גם עם זה סבל רע. ואני לוקח איתי את כל המשפחה שלי איתי בעיקר את אמא שלי אבא שלי מרגיש רגשות מעורבים מהעבר ומשליך אותם על הווה כרגע ואשמה כל הזמן- מאובחן ב ocd מגיל 9, שותה כדורים פבוקסיל היום המינון המקסימלי 300 מיליגרם עם השנים התפתחה פוסט טראומה והייתי עד לפעילות אלימה ומסוכנת במשך החיים וסכנה כלפי המשפחה שלי לוריון כבר שותה שלוש שנים להרגעה מנסה להירגע לזהות את הטקסים אני די מנוסה אבל אם אין טקסים פיזים זה טקסים מחשבתיים ונורא קל להיכנס לחרדה האם טיפול קוגניטיבי התנהגותי פרטני יכול כן לעזור לי? אשמח שתתייחסי לשלוש הנושאים שכתבתי ותעזרי לי לגבש דעה ולצאת לחיים שהם באמת ללא כבלים. תודה

היי עומר, אין ספק שאם אתה סובל מ-OCD היית כבר מזמן יכול וצריך להיעזר בטיפול CBT. עם זאת, אם פנית לטיפול יום והתקבלת, כנראה התמונה קצת יותר מורכבת. מדובר במסגרת טיפולית אינטנסיבית, המשלבת טיפולים אישיים, קבוצתיים וריפוי בעיסוק, במקביל למעקב פסיכיאטרי אינטנסיבי. אם אתה בתהליך איתם, אני מציעה קודם כל למצות איתם את התהליך ואת העזרה שייתנו לך (בכל מקרה הם אינם מאפשרים טיפול אחר במקביל למסגרת שלהם, גם לא באופן פרטי). לאחר שתסיים את המסגרת הזו, תראה מה מצבך ולפיכך תבדוק אפשרויות טיפול/שיקום, כשיגיע הזמן. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית