הימנעות מדברים שאהבתי לעשות בעבר

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

02/06/2023 | 19:43 | מאת: לימור

שלום רב. לפני שנה נפרדתי מבן זוגי. לפני שהיה לי את הבן זוג אהבתי לעשות דברים כמו תחביבים וכאלה ועכשיו עדיין עברה שנה והפרידה קשה ל. אני כל הזמן נכנסת לפייסבוק שלו ואין לי חשק חוץ מזה לעשות שום דבר. גם את הדברים שאהבתי לעשות בעבר. אני מאוד רוצה לחזור לזה. אני כפייתית לחבר הקודם שלי הוא לא רוצה לחזור וכואב לי הלב.חוץ מלהיכנס לפייסבוק שלו אני לא עושה שום דבר. אני אשמח לקבל טיפ איך יוצאים מהאובססיה הזאת? ואיך להתחיל שוב לעשות דברים שאהבתי. אני מודה לך

היי לימור, ה"גמילה" שלך מההתמכרות לאקס תלויה רק בך ובכוח הרצון שלך: תתחילי להעסיק את עצמך בדברים שאת אוהבת, מתוך רצון ומוטיבציה להחזיר לעצמך את חייך בחזרה. כדי להפסיק להיכנס לו לפייסבוק, הדבר הכי טוב הוא לחסום אותו - או לחלופין למחוק את האפליקציה, לפחות באופן זמני עד שזה יעבור (אנחנו לא באמת זקוקים לרשתות החברתיות...). כמובן, לא לנסות ליצור איתו קשר בשום צורה שהיא, ולא לעסוק בו. אם תתמידי בכך, הזמן פשוט יעשה את שלו. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית