אני באמת משתדלת אבל הרגשתי שפתאום נפלתי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

31/05/2023 | 01:39 | מאת: שלום שאלתי פה פעם אחת

אני באמת השתדלתי בהתחלה אמרתי כן נגעתי כן עשיתי כדי להוריד לי את החרדה כל פעם שיש לי פחד מזיהום שאם אגע במשהו מזוהם שנמצא במקום מסוים אז אני אתלכלך וישלי פחד מלכלוך אני רוצה לשמור על עצמי נקייה לדוגמה או על בגדים נקיים או חפצים נקיים אז אם אני לדוגמה מתקלחת ישלי פחדים מטורפים כמו שאם שמתי את הבגדים במקום נקי אז יצאתי רגע לבחוץ ונגעתי איפה שהכלבים עשו את צרכיהם וכן היה לי דחף לצאת בחוץ ולגעת ואני לא בטוחה שעשיתי זאת אחר כך התקלחתי והיה מגב ממש ליד המדרגות של האמבטיה הנוכחות שלו הפריעה לי ברמה מטורפת עד שהיה לי דחף לגעת בו לגמרי הבעיה היא שהוא מזוהם מאוד ומלוכלך כי מנקים בו את הדברים של הכלבים אבל היה לי כלכך דחף שאני מפחדת שעשיתי אני לא מחפשת אישור עם זה קרה אני פשוט מספרת שזה נורא מפריע לי ההתנהגות שלי כי באותו רגע הדחף נגרם לי במוח בצורה כאילו שדברים שאני מפחדת ונשמרת מהם פתאום אני באמת עושה אותם איך המוח עושה כזה דבר אני מנסה לשחזר ולשחזר אם זה באמת קרה איך אפשר לשחזר? כאילו הזיכרון נעלם ואני כן בן אדם שזוכר דברים אני באמת מנסה לתת למחשבה להישאר אבל פתאום יש דחף והכל נעלם

31/05/2023 | 01:42 | מאת: המשך לתשובתי

אני מפחדת כי שמעתי רעש לפני שהתקלחתי ורציתי לראות אם יש מישהו בחוץ והבחוץ מחוץ לבית שלי מזוהם ופחדתי שבאמת יצאתי נגעתי בצרכיהם של הכלבים ברצפה ואז לכלכתי את הבגדים ששמתי היה לי דחף לזרוק בכביסה ולקחת אחרים ובסוף כן השתמשתי בהם אז אני מאוד משתדלת

שלום לך, ככל שתנסי "לשחזר" את מה שקרה, כך זה ייראה לך פחות ברור, ויהיו יותר ספקות וחרדה. ה"שחזור" הנו טקס ומומלץ להימנע ממנו. יופי שאת משתדלת באופן כללי להימנע מטקסים. חשוב לזהות את כל הטקסים שאת עושה על מנת להימנע מהם. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית