הפרעה כפייתית להיכנס לשירותים לפני שינה ויציאה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

22/05/2023 | 08:56 | מאת: תמרה

שלום, יש לי כבר שנים הפרעה כפייתית להיכנס לשירותים לפני יציאה ולפני השינה. כשאני בתקופת לחץ זה מתגבר, ויכול להגיע לכניסה של עשרות פעמים לשירותים. האם יש דרך או טיפ לתת לי איך ניתן להרגיע את המצב, איך ניתן שלנות התנהגות כדי להתגבר על זה? כל הטקס הזה ממריץ אותי, ואז קשה לי להירדם כי אני מלאת אנרגיות. אשמח לתשובה :)

היי תמרה, הליכה לשירותים פעמים רבות כאשר אין באמת צורך פיזי בכך היא בעיה נפוצה, שבדרך כלל נובעת מחרדה שלא תוכלי "להחזיק" את השתן בגוף או לסבול את התחושה שהשלפוחית לא ריקה לגמרי. בדרך כלל, כשהולכים לשירותים, יוצא לפחות מעט שתן - גם אם לא צריכים פיפי, וזה מחזק את המחשבה שצריך להתרוקן כל הזמן. הדרך לעבוד על זה היא להפחית באופן מודע את כמות הפעמים שהולכים לשירותים - קודם כל במהלך היום (אם יש הגזמה גם שם), ואחר כך מנסים גם בלילה. כדאי לספור את מספר הפעמים הממוצע שאת הולכת לשירותים במקרים אלה, ולנסות להפחית אותו בהדרגה. המחשבה שאמורה להנחות אותך היא, שלא נורא אם תצטרכי ללכת לשירותים גם במהלך היציאה או הלילה, ושאת יכולה להתאפק יותר ממה שאת חושבת (זה תמיד נכון אם לא קיימת בעיה רפואית). אפשר כמובן לטפל בזה בצורה מסודרת בטיפול CBT, כשאלה העקרונות המנחים. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית