2 ילדים קטנים שמקלפים פצעים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

15/05/2023 | 01:48 | מאת: אמא

שנים מהילדים שלי (אחד בן שנתיים וחצי ואחד בן ארבע) מגרדים מייצרים ומקלפים כל הזמן פצעים ואין להם רגע של מנוחה עד שלא נרדמים מרוב אובססיה והגדול החל גם לכסוס ציפורניים מה אפשר לעשות?(ראיתי שיש שמטפלים בסי.בי.טי. אבל הם ממש תינוקים) תודה מראש!

שלום לך, גם לבעיות התנהגותיות בגיל זה יש טיפול. אפשר לפנות לפסיכולוג ילדים שמטפל בגיל הרך. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

17/05/2023 | 00:13 | מאת: אמא

הילד בן 2.5 'מכור' למוצץ. וגם כל הזמן נוגע בטבור, האם זה בעיה? ומה עלי לעשות?

תלות במוצץ היא דבר מאוד שכיח בגילאים האלה. אפשר למצוא המון מידע באינטרנט, בקבוצות פייסבוק וכו' לגבי גמילה ממוצץ, בדומה לחומר הרב הקיים לגבי גמילה מחיתולים. לגבי התנהגויות אחרות, ממליצה לשאול את הפסיכולוג שתפני אליו.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית