אובססיה לשיער ולגזירה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

05/05/2023 | 14:45 | מאת: אושר

יש לי אובססיה קשה לשיער שלי, אני לא מצליח להפסיק לגזור אותו ולגעת בו וכל הזמן רוצה להאריך אבל לא מצליח, כל פעם כשקצת אורך אני מיד גוזר שוב מרגיש שאם אני לא אגזור והכל יהיה שווה אני אשתגע, אני מת להפסיק עם זה ולא יודע איך מה צריך לעשות?

היי אושר, אתה צריך למצוא דברים שיעזרו לך להפסיק לגעת בשיער ולהתעסק בו. קודם כל, כדאי להפחית הסתכלות בשיער במראה, אם אתה מסתכל ובודק הרבה. נסה להסתכל במראה במידה המינימלית האפשרית, ולא להתמקד באזור השיער כשאתה עושה זאת. אם אתה נוגע הרבה בשיער, תשתדל למצוא דברים אחרים שיעסיקו את הידיים. במצב קיצון, אפשר לכסות את השיער בכובע למשך זמן רב ככל האפשר, על מנת למנוע עיסוק בו (או לאסוף אותו לקוקו במידת האפשר). הרעיון הוא "להיגמל" מהעיסוק ולפנות לפתרונות אחרים במצבים של אי שקט ושעמום. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית