מחשבה טורדנית מתוך חשש

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

26/04/2023 | 21:56 | מאת: אפרים

שלום רב.אני בן 40, מגיל נעורים סובל ממגוון תסמינים שאובחנו לאחר השירות הצבאי כהפרעת חרדה (GAD). ב-15 שנים האחרונות תוך התייעצות עם פסיכיאטר (שכבר מכיר אותי היטב)- בוצעו ניסיונות רבים להתאמת טיפול תרופתי במגוון רחב של תרופות שלא הועיל. כיום מקבל טיפול תרופתי משולב של 3 תרופות (הפועלות על מספר מעבירים עצביים במוח) ולמרות זאת מרגיש לא טוב. יש לי מחשבה מטרידה מאוד בנוגע לפנייה לפסיכיאטר/ית בקופת החולים שתיבחן את המקרה "בעיניים רעננות" ואולי תציע טיפול שיהיה יעיל יותר. המחשבה היא בעצם החשש שהיא תתעד ותקבע לי אבחנות בתיק הרפואי שעלולות להיות בעלות השלכות בהוצאת תמצית רישום רפואי (נניח ותרשום בצד החרדה גם דיכאון מאג'ורי). חשש נוסף הסובב את המחשבה הטורדנית היא האם מישהו שיראה אותי לראשונה במשך כחצי שעה כאשר בחוץ בהמתנה בקופה יש מלא מטופלים יוכל להצליח לעזור לי יותר ממישהו שמכיר את התגובות השונות שלי לטיפול כ-15 שנה והוא ראה אותי עשרות פעמים. לכן הטורדנות גורמת לי לספק האם כן לפנות לשמוע חוות דעת פסיכיאטר בקופה או להמשיך אצל זה הקיים ולהסביר לו מה שאני מרגיש ושהוא ימצא את הפיתרון? אני מרגיש שהוא בטוח בעצמו כ"כ שהוא כבר יודע מי אני ומהן הבעיות בגינן אני סובל כך שאינו מקשיב לי (להרגשתי בכלל) ולכן עלתה המחשבה לפנות לפסיכיאטרית ספיצפית בקופת חולים שהתרשמתי לטובה ממה שקראתי עליה. אשמח אם תוכלי לעזור לי.

היי אפרים, אני מבינה את הרצון לקבל חוות דעת נוספת. עם זאת, אם כבר ניסית מגוון רחב של תרופות והן לא ממש עזרו לך, ככל הנראה אין "תרופת קסם" שיכולה לעזור לך, ויכול מאוד להיות שביקור אצל עוד פסיכיאטרים לא יועיל. היא יכולה להציע לך עוד תרופות, ואת זה גם הפסיכיאטר שלך יכול לעשות. אני לא יודעת אם יש חשיבות לאבחנות נוספות בתיק שלך, לכאן או לכאן (בכל מקרה, הטיפול התרופתי דומה). אני לא חושבת שביקור אצל הפסיכיאטרית יכול להזיק, אבל רצוי לא לפתח ציפיות גבוהות מדי. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית