מחשבות בראש

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

21/04/2023 | 08:00 | מאת: ריקי

אני רוצה לדעת מה הפתרון לזה שאני קצת לא החלטית בחיים ולא יכולה להיות עקבית בהחלטות/דברים שאני רוצה לעשות וכל הזמן מבטלת אותם בתירוצים מסוימים (שאני אומרת לעצמי)

היי ריקי, חוסר החלטיות יכול לנבוע מהרצון להחליט "החלטה מושלמת". מאחר שאף החלטה היא לא מושלמת, ולכל החלטה יש גם חסרונות לצד היתרונות, התוצאה היא הימנעות מקבלת החלטות. הפתרון הוא התנהגותי - להחליט החלטות ולבצע אותן בלי להתמהמה, גם אם את לא שלמה במאת האחוזים עם ההחלטה (אפשר להסתפק בכ-70 אחוז). טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) יכול לעזור לך ליישם זאת בפועל, אם תתקשי לעשות זאת לבד. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית