מחשבות מטרידות ולחץ אדיר בעבודה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

19/04/2023 | 21:43 | מאת: רועי

היי שרון לויט. אני בן 36 נשוי ואב לילדה. סובל מהפרעת חרדה כללית מגיל נערות אשר מלווה בטורדנות מחשבתית.קשה לי מאוד בעבודה-אני מטורטר בעבודה על ריבוי משימות תחת מעמסה כבדה מאוד.אני נמצא במקום עבודה כבר עשר שנים ברצף ובשנים האחרונות העבודה עלתה בכמותה פי 10 !!! ללא תוספת של כוח אדם. אני מוערך מאוד ומשתכר היטב כולל בונוסים אך כל יום כמעט הוא גיהנום עבורי,הלחץ, הצורך בלהספיק את הבלתי אפשרי גורם לי לחוסר שקט ממשי.הייתי בכמה שיחות אצל פסיכולוג שאמר לי שאני "צריך לעשות את המיטב במסגרת שעות העבודה,להיות עובד טוב ולא עובד מצטיין, לעשות במסגרת הזמן את העומד לפניי במסגרת DO YOUR BEST FORGET THE REST" -אני מבין היטב את דבריו ואין לי בעיה בבוחן המציאות אלא בתחושות הקשות שאני מרגיש. אני לא מסוגל שלא לבצע ''עד תום" את המטלות ולכן אני מתוח ומלא מחשבות איך לעשות, מה לעשות,איך אספיק, מה לעשות קודם וכו'.הגעתי למצב שאני מנסה כדורים כמו ציפרלקס ולאחר מכן ויאפקס למשך כמה חודשים אך זה בכלל לא עזר.אני מניח שזה חלק מקו אופי מרצה וקפדני שזקוק לשליטה כדי להרגיש נינוח, רגוע ומסופק והיות ומצב העבודה גדוש כך הנפש גדושה ומותשת. לא אחת ממש שקלתי בכובד ראש לעזוב, מן רצון לברוח לשבת בבית 3 חודשים כדי לנוח נפשית ואז לחפש עבודה שאינה תחת מעמסה אדירה. היש מקום לשקול התפטרות מעבודה לחוצה זו שאולי אינה מתאימה לקו האופי שלי או שסביר שבכל מקום זה מה שאחוש כי זה קו אופי מחורבן פרפקציוניסט? אני עובד בתחום אדמיניסטרציה כללית ומחסנאות.אשמח מאוד להתייחסותך. תודה רבה רבה.

היי רועי, הצורך לבצע הכל בקפדנות יתר ובצורה מושלמת אכן קשור במאפייני אישיות מסוימים. כנראה שיש סיבה שאתה כותב דווקא בפורום הזה, מאחר שמאפייני אישיות אלה בדרך כלל מתקשרים עם OCD (למרות שלא תמיד סובלים גם מ-OCD יחד עם זה). תרופות ככל הנראה לא הועילו, מאחר שהן לא יכולות לשנות דפוסי חשיבה/אישיות. לגבי עזיבת העבודה, ייתכן שעבודה שכוללת פחות לחץ תקל עליך במידת מה, וייתכן שהלחץ יהיה זהה גם בעבודה אחרת - אין לדעת. זה באמת יכול להיות לשני הכיוונים. בכל מקרה, אין ספק שגם בעבודה אחרת יהיה לחץ כלשהו. אני ממליצה מאוד להמשיך בטיפול פסיכולוגי שיכול לעזור לך לעבוד על שינוי דפוסי החשיבה האלה. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית