שלום דוקטור שרון……..

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

09/04/2023 | 00:26 | מאת: עומרי

דוקטור רציתי לשאול שאלה אני חווה לאחרונה חרדה מסוג אחר זה יותר בפן הבריאותי בעקבות סוג של רשלנות רפואית שעברתי ומשבר גדול שחוויתי מאז כל הזמן יש הרגשה שאולי זה יחזור אולי לא בדקו מספיק ואני מרגיש שיש סוג של מחשב שכופה עלי לבדוק כל רגע אם הכל בסדר או כל כמה זמן נתון ובנוסף לזה חווה ניתוקים מהסביבה מהמשפחה בעיקר אשמח לעזרה שותה טיפול תרופתי .

היי עומרי, עצם העובדה שאתה בודק בצורה חוזרת ונשנית ש"הכל בסדר" למעשה משמרת את המחשבה שאולי לא הכל בסדר... הפתרון הוא להפסיק לבדוק, ו"לקחת את הסיכון". בסופו של דבר, עבור מי שסובל מכפייתיות הסיכון הוא למעשה מזערי עד לא קיים כלל. לאחר תקופה של הפסקת ההתנהגות הכפייתית (כלומר הבדיקות), גם המחשבה דועכת. לכן, זה "שווה את הסיכון". תרופות יכולות לשפר את ההרגשה, אבל מה שיקבע בסופו של דבר זו הפסקת ההתנהגות הכפייתית. אם אתה מתקשה ליישם זאת לבד, מומלץ לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) שיעזור לך לעשות זאת בצורה שיטתית ומסודרת. מועדים לשמחה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית