Ocd לנערה מתבגרת בגיל 16

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

25/03/2023 | 18:09 | מאת: איציק

שלום הבת שלי בת 16 מתמודדת עם מחשבות טורדניות שלא נותנות מנוח , כבר שנתיים מטופלת אצל פסיכולוג ,אומנם יש שיפור שבעבר היו גם נלווים מעשים כדיי לגרשהאת המחשבה ועכשו יש המון מחשבות ללא צורך כמעט במעשים. היא ילדה מתפקדת ,לומדת , מדריכה בצופים ,חברותית מאוד . השאלה היא האם המחשבות יעלמו או היא תצטרך להתמודד כל חייה עם ההפרעה? היא מתמודדת אך זה גוזל ממנה המון אנרגיה. מה דעתך, תודה.

היי איציק, אם בתך עדיין סובלת מאוד מהמחשבות, והן מצריכות ממנה אנרגיה רבה, קיימת ככל הנראה התנגדות למחשבות. גם אם אין "טקסים" חיצוניים, ההתנגדות יכולה להיות פנימית - וכך היא למעשה עובדת כ"טקס" לכל דבר. מחשבות יכולות להיחלש ואף לדעוך כאשר מטפלים כמו שצריך בכל ההתנגדויות למחשבות, ולומדים לקבל אותן באמת ובתמים ללא התנגדויות. כאשר תהליך זה קורה, אנשים מדווחים שהמחשבות כבר לא צורכות מהם אנרגיות רבות, שכן פחות אכפת להם מהמחשבות. הם למדו לחיות לצידם ולא להתנגד - וזה שלב בדרך לדעיכה של ההפרעה. לכן, השאלה החשובה היא - האם בתך נמצאת בטיפול CBT, והאם הטיפול אכן מטפל בכל ההתנגדויות. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית