מחשבות טורדניות לגביי "מצב חברתי"

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

18/03/2023 | 20:12 | מאת: איש מספר 1

שלום ד"ר לויט בזמן האחרון יש לי מחשבות טורדניות לגביי "המצב החברתי" בעיקר ביחס למהפכה המישםטית.אני רואה בטלוויזיה שיש הפגנות ויש אלימות מילולית ולפעמים פיזית ויש תחושה "שהחברה מיתפרקת" או שיש "כאוס".זה גורם לי למחשבות טורדניות שליליות כמו:"איך זה יגמר"?או איך תיראה החברה לאחר שהחקיקה תסתיים?איך זה ישפיע עליי כאינדיוידואל בחברה? אני מרגיש תחושת לחץ או סטרס כי המחשבות "לא מניחות" או קשה לי "להשתחרר" מהמחשבות. מה את חושבת על מחשבות טורדניות כאלה?יש לך טיפ לתת לי בשביל "לשחרר" מחשבות שליליות? תודה על תשובתך

שלום לך, אני לא חושבת שמחשבות כאלה הן חריגות, מאחר שהרבה אנשים שותפים לחוויה שאתה מתאר בימים אלה. כמות העיסוק בהן בהחלט יכולה להצטמצם. אחת הדרכים הטובות לעשות זאת, היא לצמצם את צריכת החדשות שלך באמצעי התקשורת וברשתות החברתיות, וכמו כן להעסיק את עצמך בפעילויות מספקות ומהנות, על מנת לא לעסוק בזה יתר על המידה. חשוב לזכור שבכל מקרה מדובר בדברים שאין לך שליטה עליהם, לכן לא יעיל "לשבת ולחשוב" עליהם. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית