מחשבות טורדניות שהולכות ומתחריפות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

14/03/2023 | 21:36 | מאת: נועה

הי שרון. ראשית אציין שאני נהנית מאוד מאוד מלקרוא את תשובותיך . כל השנים סבלתי ממחשבות טורדניות ולא הצלחתי להבין שזה ocd לפני חצי שנה סיימתי טיפול cbt עם עובדת סוציאלית קלינית.לאחרונה עקב מעבר דירה או שאין לי מושג למה המחשבות התעצמו לכל מיני כיוונים. כגון מחשבות אלימות. מיניות או לדוג' שאני לא אשפוך קפה חם על מישהיא. והשם יודע איזה עוד מחשבות. אני נלחצת ממש שוב מהמחשבות ופוחדת מהן יותר ויותר ואף להשתגע. חשבתי לקנות את הספר איך להתגבר על מחשבות טורדניות ואף להמשיך בעוד טיפולים של cbt? אשמח לדעתך

היי נועה, שמחה לשמוע שאת נהנית מתשובותיי בפורום. המחשבות יכולות להתעצם עקב טריגרים שונים, אני לא יודעת אם זה ממש משנה למה. מה שחשוב הוא דרך ההתמודדות איתן. אם למדת בטיפול כלים נכונים להתמודדות, וסיימת אותו בתחושה שאת יודעת לקבל את המחשבות ולא להתנגד להן, זה לא אמור להפריע לך יותר מדי בשלב זה. אני לא בטוחה שאכן כך הדבר... לקנות ספר לא יזיק, ואכן כדאי לחזור שוב לטיפול על מנת ללמוד איך לקבל את המחשבות באמת ובתמים, ולא להתייחס אליהן כגורם מפריע. המדד האמיתי להצלחת הטיפול אינו היעלמות המחשבות (זו יכולה להיות היעלמות זמנית וספונטנית), אלא הפיכתן ל"לא בעיה". כלומר, לא משנה מתי וכמה מחשבות יופיעו, המטרה היא "להיות בסדר" איתן. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

16/03/2023 | 17:23 | מאת: נועה

תודה רבה על התשובה המקצועית והמלאה

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית