OCD - מחשבות טורדניות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

12/03/2023 | 15:19 | מאת: מאיר

שלום וברכה. אני עוקב אחרי הפורום זמן רב ומאד נהנה מהתשובות המחכימות, המקצועיות והמדויקות. אני סובל מזה כשנה ממחשבות טורדניות, בעיקר סביב בנות (ככל הנראה על רקע דתי). אני מרגיש שזה פוגע פגיעה מסוימת בזוגיות, גם אם הפגיעה אינה ניכרת לעין. החרדות מציפות דברים קטנים שבשגרה היו איכשהו נבלעים ונרדמים ועכשיו הם מוצפים ומציפים במחשבות טורדות. קשה לי לקבל מצב בו אני מקבל את קיומן של המחשבות, מאחר ועל פי צו מצפוני הדבר אסור ו/או לא ראוי ולא קיימת אצלי חירות אמיתית ברמת המחשבות בנושא זה. האם לדעתך טיפול תרופתי הוא הפתרון? שאלה נוספת: שמעתי שהדעות חלוקות בנושא טיפול דינמי להפרעת OCD, יש דורשים לשבח ויש דורשים לגנאי. מה דעתך בעניין? תודה רבה!

היי מאיר, שמחה לשמוע שאתה נהנה מהפורום ולומד ממנו. לגבי המחשבות, אין שום איסור דתי או מצפוני על עצם קיומן - שהרי מחשבות אינן נשלטות, ולכן איסור כזה אינו אפשרי. אתה יכול להתייעץ עם רב (שמבין בבריאות הנפש וב-OCD בפרט). בדרך כלל גם רבנים ש"מבינים עניין" אומרים שאין איסור על מחשבות לא נשלטות. לכן, אין שום בעיה להשתדל לקבל אותן - ובכל מקרה, האופציה השנייה, של מלחמה בהן, לא מועילה ורק גורמת נזק. לגבי טיפול תרופתי, אני לא רואה אותו כבחירה ראשונה עבור OCD אלא כבחירה שנייה. הדבר הכי מדויק שניתן לומר לגביו הוא, שתרופות עוזרות לחלק מהאנשים בחלק מהזמן. לגבי טיפול דינמי, הוא אינו יעיל ובמקרים מסוימים עלול אף להזיק (לצערי ראיתי לא מעט מטופלים שטיפול כזה רק הגביר את תחושות האשמה שלהם סביב המחשבות). בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית