הרגשה ומחשבה בתת מודע

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

27/02/2023 | 21:58 | מאת: דוד

שרון הי רציתי לשאול האם יכול להיות שהמחשבות שלי של הפחדים נמצאים בתת מודע ואני חושב שאני לע חושב על כלום ובגלל זה באים לי הרגשות והחרדות שלי

היי דוד, ראה תשובתי למשה למטה, מאחר שזו שאלה דומה, אם לא זהה. "תת מודע" הוא מושג תיאורטי, שאין לנו דרך לגשת אליו. אם מגדירים מחשבה כ"תפיסת מציאות" או "פרשנות" של המוח, הרבה יותר קל להנגיש את המחשבה למודעות. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית