אני לא מצליחה להבין את עצמי לפעמים ויש לי לחצים וחרדות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

27/02/2023 | 11:40 | מאת: שיר

היי שרון רציתי לדבר איתך על נושא שממש מטריד אותי לאחרונה וכמה פעמים חטפתי ממנו חרדות הכנסתי לעצמי פחד לראש שבחיים לא פחדתי ממנו כתוצאה מכך אמרתי לרב דברים שהכניסו אותי לסטרס ומתח ובכיתי דמעות רצח בלי הפסקה ואמרתי לעצמי מטומטמת את לא אמרת שום דבר וכל הדברים האלה מכניסים אותי עד היום ללחץ ולסטרס ולפחד שזה לא אומר עליי משהו שוב כל הדברים שהייתי אומרת שאמרתי זה כמו שהייתי שואלת אני לא שאלתי כלום והייתי זה משהו שהתרחש כבר כל המחשבות האלה הכניסו אותי לפחד ולחרדות אני יודעת שאמרת שהמחשבות שלנו לא באמת אומרות עלינו כלום ושלא צריך לנתח כל מחשבה וזה אבל אשכרה שרשמתי לו ככה לא הפסקתי לבכות ולהגיד לעצמי מטומטמת ומרגישה גועל הייתי אומרת גם כל מיני דברים לעצמי וממש מפחדת שזה לא אומר משהו עליי

היי שיר, זה נכון שהעיסוק במחשבות נותן להן "נפח" ומשמעות. נשמע שזה בדיוק מה שקורה לך כרגע - נתינת מקום, נפח ומשמעות לדברים חסרי משמעות. כאשר תתני למחשבות את המקום הראוי להן - כלומר לא לעסוק בהן כלל ולא לדבר עליהן עם אחרים (ותשתדלי אפילו עם עצמך), תרגישי הרבה יותר טוב. כרגע, תנסי לשים בצד את כל הדברים שאמרת לאחרים, מאחר שהם חסרי משמעות. בדיוק כמו הדברים שעברו לך בראש וש"דיברת" עליהם עם עצמך בלבד. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

27/02/2023 | 13:33 | מאת: שיר

אני חושבת שיש לי חשיבת יתר ושזה משפיע עליי ובגלל זה אני תמיד נלחצת מהמחשבות מפחדת שהם לא אומרות עליי כלום ושאמרתי לרב מה שאמרתי סתם חטפתי יותר חרדות ופחד והייתי אומרת לו אפילו שאני מפחדת שזה לא אומר עליי כלום והייתי מכניסה לעצמי לראש סתם פחדים שאין לי אפילו וגם דברים שאמרתי לעצמי הייתי מפרשת אותם אחרת ממה שבאמת אמרתי אותם

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית