מחשבה תורדנית בעת רגיעה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

26/02/2023 | 00:24 | מאת: משה

שרון שלום התחלתי טיפול CBT לפני 4 שבעות והאמת שהיתה תקופה של התאזנות וזה קרה כאשר הייתי יותר עסוק בדברים אחרים בעבודה ולאחר שהיתה רגיעה מסוימת בעבודה כול התחושות הלא טובות והמחשבות שוב חזר עכשו אני מפחד שכול פעם שתיהיה רגיעה כלשהי אז זה יקרה ואני יתיאש מהמצב הזה האם זה נורמלי? איך אני יכול לאזן את עצמי לתקופות יותר ארוכות זה מאוד מציק לי אשמח לשמוע את דעתך

היי משה, לפעמים יש תקופות של "רגיעה" במחשבות, זה נקרא "הפוגה ספונטנית". זה בהחלט יכול לקרות עקב עיסוקים אחרים, שגורמים להפחתת העיסוק במחשבות, ולכן הן פוחתות באופן טבעי. אתה יכול להבין זאת ולהשתמש בזה ככלי - כלומר, להעסיק את עצמך יותר במציאות החיצונית (עבודה, תחביבים וכו') ופחות בזו הפנימית. המוח מאבד עניין במחשבות כאשר אין עיסוק פעיל בהן (או התנגדות פעילה). מאחר שאתה בטיפול, הוא ילמד אותך עם הזמן איך לחיות לצד המחשבות ולא לתת להן תשומת לב מיוחדת או להתנגד להן. הכלים האלה אמורים להעניק לך יותר יציבות לאורך זמן. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית