עזרה בבקשה דוקטור שרון

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

28/01/2023 | 01:11 | מאת: עומר

שלום דוקטור שרון אני בן 24 מאובחן ומטופל מגיל 9 עם ocd ובגיל מאוחר יותר גם אובחנתי עם פוסט טראומה  אני שותה פבוקסיל ולוריון לסירוגין חצי או שלם לפי הצורך מוכר בבריאות הנפש ובביטוח לאומי תקופה שהייתי עצוב ומתוסכל והוצאתי רישיון לקאנביס ו בהתחלה זה היה בסדר עד שהכל נהיה לא בסדר ומהתחלה ידעתי שלא יהיה טוב עבורי והמחשבה לא פוסקת לפעמים לעשן לא לעשו? אני צריך לעשן לא יודע עם זה אובססיה או הרצון לניקוטין וזאת באמת לא שאלת אישור כי אני מרגיש שזה מנהל אותי כל כך מפחד שנחשפתי לחומר ובכללי כל הזמן יש טענות למה כן ואני כל הזמן מצטער על זה. תודה

היי עומר, לא ממש הבנתי את השאלה - האם אתה שואל אם עישון בעבר משפיע על מצבך כיום? אם כן, כדאי לדעת שהקנאביס כבר מזמן יצא מהגוף, ואין לו שום השפעה על המצב הנפשי כרגע. בזמן שהשתמשת בו, הוא גרם לתחושה של חוסר שליטה בגוף, וככל הנראה זו הסיבה שהוא גרם לתחושה מוגברת של חרדה. לעתים קרובות, אנשים ממשיכים לחשוב על התחושה הזו וחושבים בטעות שזה משפיע גם בהווה. אין טעם לעסוק בכך, מאחר שזה מיותר וגורם לחרדה לחינם. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

29/01/2023 | 03:02 | מאת: עומר

שרון תודה רבה על התגובה אני מעשן כיום: ואני רוצה להפסיק אבל מרגיש שזה לא בעיה רגילה שזה אובססיה רציתי לדעת איך משחררים לאט לאט מעשן כחצי שנה מתכוון במחשבה כי החרדה יותר מלחיצה העישון תודה,

היי עומר, אם אתה רוצה להפסיק לעשן, אז פשוט תפסיק - החרדה תעבור אחרי כמה ימים ללא עישון. אין צורך להילחץ מהמחשבות, ואין צורך לעסוק בכך.

04/02/2023 | 01:58 | מאת: Omer

שרון הבעיה שאני כן אוהב לעשן אבל זה עושה לי מחשבות איומות ואני לוקח את זה קשה כי אין מנוחה ואני מפחד מהמחשבות שיבואו לי אחרי שאני יפסיק ושואל מב זהו לא יעשן יותר לא יעשן לעולם זה אולי שטותי מה שאני מרגיש כי הנה הכל בסדר ואז שוב ושוב. אשמח לעצה שרון

היי עומר, אתה לא צריך להירתע מהמחשבות - לא כאלה שיבואו אחרי עישון ולא כאלה שיבואו ללא עישון (כמו שאמרת, מחשבות יהיו בכל מקרה). אם לא יהיה לך אכפת ממה שתחשוב, לא תהיה בעיה להמשיך או להפסיק לעשן, לבחירתך.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית