הפרעה טורדנית/הפרעת אישיות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

22/01/2023 | 23:15 | מאת: מוטי

היי. אני בן 40, ידוע לי שיש לי חרדות ואני מטופל בכדורים בהתאם. בנוסף אני חצוי "שסוע" בהרגשתי ובמחשבתי בנושא הפוליטי, אנסה להסביר על קצה המזלג בדוגמא רלוונטית לימינו: אני לא מזהה עד הסוף עם האג'נדות של הימין השמרני וסולד מאנג'נדות של השמאל הפרוגרסיבי כך שאני מוצא את עצמי בעמדה ברורה וחד משמעתית בנושא דת ומדינה/פוליטיקה. חש כעס עמוק שאני רואה אנשי שמאל מניפים דגל של אש"ף חוש בוז עצום ומצד שני כאשר אני שומע את הצד השני מדבר אני יותר מזדהה איתו אבל סולד מדברים רבים באג'נדות שלהם כמו סגידה למנהיג אחד ויחיד, חוסר ממלכתיות, שינויים דרסטיים במערכת המשפט וכו'. האם זה מעיד על כך שיש לי מה שמוכנה הפרעה טורדנית או אולי דה-פרסונאליזציה/ הפרעת אישיות/הפרעה נפשית אחרת לצד הפרעת החרדה? תודה רבה לך.

היי מוטי, ברור לך שאי אפשר לאבחן הפרעת אישיות בצורה כזו דרך האינטרנט... והאמת היא שגם OCD לא ניתן לאבחן על סמך כל כך מעט פרטים. יכול גם להיות שההתלבטויות שלך נורמליות ושזה טבעי לא להזדהות לגמרי עם צד אחד של המפה, זה יכול דווקא להצביע על חשיבה בריאה ונורמלית. בכל מקרה, אתה יכול לפנות לאיש מקצוע מתחום הטיפול הפסיכולוגי להתייעצות וטיפול, אם אתה מרגיש שאתה צריך עזרה. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית