מחשבות טורדניות קשות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

07/01/2023 | 22:22 | מאת: מחשבות טורדניות כול עוד ערה

היי שרון אישתי סובלת מחרדות ומחשבות טורדניות קשות כול עוד היא ערה . זה לא מפסיק לרגע . כבר 8 שנים. היא אחרי הסרת גידול שפיר מהמוח היא יצאה מבית חולים לפני 3 היא הייתה בבית חולים 4 חודשים . חודשיםומטופלת בכדורים שאנחנו מחליפים ולא עוזרים לה בנתיים 3 שנים ראשונות ציטלופרם היה קצת עוזר ואחרי שהיא הרגישה פחות טוב הפסיכיאטר החליט להחליף כדור במקום לעלות מינון. החליף לה לסרנדה שעשתה יותר גרוע / לפני 3 חודשים החליפו לה ללוסטרל (אני יודע שזה מקור של סרנדה) עשינו בדיקה גנטית ואז עברנו לפי הבדיקה לסרוקסט 60 מ״ג שהיא נימצאת כבר חודש וחצי ולא עוזר בכלל הפסיכיאטר אמר לנסות עוד שבועיים ולא עוזר סרוקס לעבור לציפרלקס להגיע למינון גבוה לפי הבדיקה אמרו מינון גבוה. בבקשה רציתי לדעת מה את חושבת אנחנו ממש עובדי עצות

שלום לך, לדעתי בהחלט אפשר לנסות טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) ולא לסמוך רק על הטיפול התרופתי. תרופות לא עוזרות לכל אחד (ללא קשר אם הבעיה התפרצה בעקבות פגיעת ראש), ואפשר להמשיך בניסוי וטעייה בתקווה שמשהו יעזור, או לפנות (במקביל וללא קשר) לטיפול הפסיכולוגי המתאים ולנסות אותו. מדובר בטיפול יעיל ובעל תוצאות טובות. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

13/01/2023 | 22:47 | מאת: מחשבות טורדניות קשות

מה הזמן שצריך לתת לתרופה עד שמחליטים להחליף?

בדרך כלל כחודש-חודש וחצי. אגב, לגבי ציפרלקס, לא מומלץ לעלות מעל למינון של 20 מ"ג ליום, מאחר שמחקרים מהשנים האחרונות מצאו שזה יכול לגרום להפרעות בקצב הלב.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית