אוסידי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/01/2023 | 12:37 | מאת: ירון

שלום שמי ירון בן 38 סובל מאוסידי כבר 16 שנה.נראה שהטיפולים המומלצים לבעיה סיביטי ותרופות לא מועילים לי. בשניהם עברתי לא מעט נסיונות... האם תוכלי להמליץ לי על טיפולים נוספים אפשריים להפרעה ? תודה

היי ירון, אני לא מכירה טיפולים אחרים שיכולים להיות יעילים מספיק עבור הבעיה, ואני לא רוצה להמליץ לך על טיפולים שלא הוכחו כיעילים... הייתי קודם כל בודקת מה לא עבד ב-CBT, כי יכולות להיות סיבות רבות ושונות לכך שהטיפולים לא הצליחו. למשל: חוסר חיבור עם המטפל (חשוב ומהווה כ-40% מהצלחת הטיפול), חוסר התמדה, קושי לעמוד במשימות, שימוש לא נכון בטכניקות, וכו'. לגבי תרופות, יש אחוז מסוים של אנשים שתרופות לא עוזרות להם בכלל - אבל ניתן לקבוע זאת לגבי אדם מסוים רק אחרי שהוא מנסה סוגים שונים של תרופות, ומקבוצות שונות (יש "משפחות" של תרופות). בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

15/01/2023 | 10:06 | מאת: ירון34567

תודה רבה דר שרון

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית