אני יכולה לפתח אוסידי מהאוסידי?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

13/12/2022 | 21:00 | מאת: אנונימית

כמה דברים 1. מרגישה שכל דבר מייצר לי מחשבה טורדנית, כאילו לא משנה לאיזה כיוון אני אחשוב אני אמצא משהו טורדני מפחיד לחשוב עליו. 2. מרוב שקראתי על אוסידי אני מרגישה כאילו יש לי אוסידי מהאוסידי, אני כל הזמן מייצר מחשבות מפחידות או דברים שקראתי בגוגל פשוט נדבקים אליי ואני מתחילה לחשוב עלייהם מרוב שקראתי על אוסידי אני מרגישה כאילו יש לי אוסידי מהאוסידי, אני כל הזמן מייצרת מחשבות מפחידות או דברים שקראתי בגוגל פשוט נדבקים אליי ואני מתחילה לחשוב עלייהם 3. הבנתי שגם לקרוא בגוגל זה ״טקס״ אז מה כן לקרוא ומה לא 4. מרגישה שכל מה שאני עושה זה לחפש אישור. אפילו עכשיו. אני מחפשת אישור. מה עושים עם זה? איך מתנהלים אם אני מודעת למה שאני עושה אבל לא מצליחה להפסיק?

שלום לך, אכן, כל דבר יכול ליצור מחשבה מפחידה, ואין סוף למחשבות. הפתרון הוא לא להתייחס אליהן ולא להעניק להן תשומת לב מיוחדת. מחשבות הן לא דבר חשוב. לגבי הקריאה באינטרנט, כמובן צריך להפסיק. זהו טקס, והוא אפילו לא מרגיע אלא רק מייצר עוד מחשבות מפחידות. מה כן אפשר לקרוא באינטרנט - על תחומי עניין שלך, פוליטיקה, ספורט, אקטואליה וכו'. איך מפסיקים - לא מדברים על הנושא עם אף אחד (פרט למסגרת טיפולית) ולא עוסקים בו בכלל. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית