איך מטפלים בocd אם זה אצלי מתבטא רק באובססיביות?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

09/12/2022 | 19:49 | מאת: אנונימית

אני לא עושה טקסים פיזים אבל אני חושבת יתר על המידה ומנתחת כל מחשבה. אבל מצד שני איך אפשר לא לחשוב יותר? ועל מה כן אפשר לחשוב?

שלום לך, ניתוח יתר של כל מחשבה הוא בבחינת "טקסים מחשבתיים". גם זה סוג של טקס. בהחלט אפשר להימנע מזה, שכן הניתוח הוא בחירה מודעת (בניגוד למחשבה עצמה, שבאה בלי שליטה). כאשר באה מחשבה, אפשר "לתת לה לצוף" ולא לנתח אותה, לא לנסות לענות לה ולא "לדבר" איתה כלל. זה כמו שתחשבי "אני רוצה סנדוויץ'", אבל תשאירי את זה ככה ולא תחשבי איך את הולכת להכין או לקנות אותו. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית