חשיבה אובססיבית על מטפלת

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

04/12/2022 | 22:06 | מאת: אור

שלום, אני מטופלת שנתיים וחצי אצל פסיכולוגית. אך רב הזמן מתעסקת באובססיביות בקשר שלי איתה.. במחשבות עליה, בפנטזיה לחיבוק ממנה.(באופן כללי לוקחת כדורים לOCD. בנוסף ,מבינה את עצמי... כל חיי חלמתי על אמא אוהבת ומחבקת שהייתה חסרה לי כ"כ) אני חושבת עליה רב שעות היום. ( אציין שהיא מודעת לדבר ומנסה לעזור לי, ללא הצלחה )אני ממש מרגישה שקשה לי להתקדם בעבודה איתה על הקשיים שלישמם הגעתי אליה. האם זה נכון להמשיך בפגישות אצלה? או שאין טעם כי התלות בה מחבלת בטיפול?

היי אור, זו לא ממש אובססיה לפי ההגדרה שלה - אלא נובע ממניעים קצת אחרים. אובססיה בדרך כלל נובעת ממחשבות טורדניות, לא הגיוניות, שגורמות לחרדה. במקרה שלך מדובר כנראה יותר בחסך רגשי שגורם לעיסוק הזה. בכל מקרה, ההתמודדות עם העניין הזה תלויה מאוד במטפלת ובכלים שיש לה לעבוד עם הקשר הטיפולי ולהפוך אותו לכלי מרפא בטיפול. אם את מרגישה שאתן לא מצליחות להתגבר על המכשול הזה, אפשר לשקול מטפלת אחרת - או אולי מטפל, שאיתו הבעיה לא תופיע. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית