לא מצליח לסדר את הארון בגלל מחשבות טורדניות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

04/12/2022 | 21:04 | מאת: מישהו

היי שלום, אשמח לעזרה עם מישהו קורא.. אני נמצא קצת בתסובכת עם המחשבות שלי.. האמת שגם קצת במודע. כבר תקופה שאני חש מחשבות טורדניות שצריך לעשות דברים בצורה מסויימת כי אם לא יקרה משהו רע.. היה לי עניין עם מחשבה טורדנית לפני 4 שנים בערך שמנעה ממני נסיעה ברכב והגבילה אותי ממש .. ולקחתי טיפול קוגנטיבי התנהגותי וזה באמת עזר לי ונתן לי כלים והבנה . גם מיינדפולנס היה שם ובאמת נכנסה המון מודעות לעניין. לפני משהו כמו שנה התחלתי להרגיש עוד כל מיני מחשבות טורדניות לאחר שהחלמתי מהקודמת .. לדוגמה עם שטיפת ידיים הרבה פעמים.. או שצריך לעשות דברים בצורה מסויימת כי אם לא יקרה משהו רע ליקרים לי .. או לעשות פעולות בצורה של 3 פעמים את אותה פעולה ועוד כל מיני... אני מודע לעניין שאלה מחשבות טורדניות ורוצה להפסיק עם זה ומבין שצריך להפסיק עם זה במכה אחת ותמיד דוחה את העניין .. בחרתי לכתוב פה כי נתקלתי בבעיה .. אני התחלתי לעשות סידור בארון בגדים לחורף.. ותוך כדי הסידור שהוצאתי את כל הבגדים מהארון התחלתי להסתבך עם המחשבות שלי.. חושב שצריך לנקות בסדר מסויים ושנגיד מדף אחד ניקיתי לפני שניקיתי את השני ושצריך לנקות עוד פעם מהתחלה כי לא עשיתי בסדר מסויים כי אם אני לא אנקה ככה אז מפחד שיקרה משהו רע .. וגם לא מצליח פשוט לסדר כי גם בא לי רצון של כאילו להמשיך עם המחשבות עד שאני אשים לזה סוף במכה וזה פשוט מעקב אותי . כאילן להיכנע להם עד שאשים לזה סטופ.. אני יכל לסדר ועוד פעם זה לא הסתדר לי בראש ופשוט זה לופ שלא נגמר ... כל החדר שלי בלאגן כבר שבועיים מנקה את הארון למרות שהוא כבר נקי ואני לא מצליח להשתלט על זה ולקבל החלטה בעניין המחשבות שלי שמשגעות אותי והבגדים בחוץ ופשוט לא מכניס אותם... יודע שזה נשמע מאוד מוזר אבל זה המצב איתי ועם המחשבות שלי עכשיו... תודה על כל עזרה

05/12/2022 | 16:44 | מאת: מישהו

רציתי להוסיף עוד נקודה לגבי זה כאילו מרגיש לי שאני צריך לעשות דברים בצורה מסויימת או בדרך מסויימת עד שזה ירגיש לי "נכון" ..

שלום לך, הפתרון נמצא כמובן בהפסקת ההתנהגות הכפייתית - ככל שתמשיך בה יותר, יהיה לה קשה יותר להפסיק אותה. ממש כמו התמכרות. ואם אתה מתקשה לעשות זאת לבד, אין מניעה לחזור לטיפול CBT לעוד כמה פגישות חיזוק, לפחות על מנת לטפל בבעיה הנקודתית. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

09/12/2022 | 13:27 | מאת: מישהט

תודה לך ! וכל הכבוד לך על כך שאת עוזרת לאנשים ככה להשתחרר מהדבר הזה ולהגיע ככה לשלווה :) שתהיה שבת שלום :)

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית