הפרעה טורדנית-אובססיה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

26/11/2022 | 18:49 | מאת: מ

אני חיה עם אובססיה שבה אני חייבת להקשיב לקול שאומר לי לעשות דברים מסוימים על מנת לשמור על מי שאני אוהבת במשך שמונה שנים, הלכתי לפסיכיאטרים שלא באמת מעניין אותך ממני-עם טיפול תרופתי שלא עוזר. אין לי אפשרות ללכת לפרטי, ואני לא יודעת מה לעשות אני מגיעה לנק שאני נשברת בה. תמיד שזה מתגבר אני לא יכולה לנהל יום, ולא יוצאת מהמיטה. זה מגיע למצבים כמו עכשיו שמעבר לזה אני חווה גם חרדה ומחשבות קיצוניות בעקבות דברים שאני עוברת. אני לא יודעת למי לפנות לעזרה, אני יודעת שאני כבר לא יכולה לחיות ככה. איך אני יכולה לעזור לעצמי?

שלום לך, פעמים רבות תרופות לא עוזרות, או עוזרות באופן חלקי בלבד. יש צורך בטיפול פסיכולוגי בגישה קוגניטיבית-התנהגותית (טיפול CBT). אם אין לך אפשרות לפנות לטיפול פרטי, אני מציעה לפנות למרפאה ציבורית הקרובה למקום מגורייך (יש גם מרפאות של קופת חולים) ולבקש CBT. ככל הנראה תצטרכי להמתין מספר חודשים, אבל זה בהחלט שווה את איכות החיים שתזכי בה. אם את במצב של חוסר תפקוד, הייתי שוקלת קבלת אחוזי נכות מביטוח לאומי - מה שיכול לפתוח לך אופציות נוספות לקבלת עזרה (כמו סל שיקום של משרד הבריאות). שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית