טיפים לאובססיה שמוביל לחרדה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

19/11/2022 | 09:37 | מאת: לימור

שלום רב. בימים האחרונים אני חשה אובססיה למה שקשור עם הרשתות החברתיות באינטרנט אני לא מפסיקה לכתוב ברשתות החברתיות לא מפסיקה להסתכל על סרטון ששלחו לי יש לי פחד שימחקו את הסרטון זה סרטון שרציתי הרבה זמן ואני לא מפסיקה לכתוב לאותו אדם ששלח לי את הסרטון רק כדי שלא ימחק אותו אני יודעת שזה נשמע מוגזם ומוזר אבל רציתי טיפ איך אני יכולה לצאת מהאובססיה הזאת כל פעם שאני פותחת את האינטרנט אני ישר נכנסת לאתר הזה מתוך פחד שלא ימחק את הסרטון. הייתי שמחה לטיפים איך לצאת מהמצב הזה ולחזור לחיים שמחים שהיו לי לפני. אשמח למענה ממש תודה

היי לימור, הפתרון לבעיה שלך הוא למצוא דרך להפסיק את ההתנהגות הכפייתית הזו, בכל דרך שהיא. בתור התחלה, הייתי מציעה לנסות להיכנס לאתר רק פעם אחת ביום - רצוי בסוף היום, כך שתוכלי לדחות ולדחות את הכניסה. תוכלי לומר לעצמך שאת מסוגלת להסתכל מאוחר יותר. וכמובן, להפסיק לכתוב הודעות לאותו אדם. אם לא תצליחי להפסיק לבד, תשקלי לנקוט באמצעים יותר קיצוניים - למשל, שלילת הגישה שלך לאינטרנט במשך רוב היום. אך בסופו של דבר הפסקת ההתנהגות תלויה בך, ודורשת מאמץ. כשתצליחי להפסיק אותה, גם הצורך בכניסה לאתר יפחת. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית