OCD דיבור עצמי שלילי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

09/11/2022 | 14:47 | מאת: Noy

היי אני סובלת מ אוסידי כבר מגיל 7. כיום בת 26 מטופלת תרופתית בדולקס יש לי דיבור עצמי שלילי טורדני אובססיבי לדעתי ואני סובלת ממנו מאוד . אם אני מתכוונת לעשות משהו ואני אומרת לעצמי ׳ אוקי עכשיו אני אקום להכין אוכל ׳ יש לי מחשבה של ׳ לא אל תעשי ׳ או כל דבר אחר , פשוט המחשבות השליליות , המבטלות האלה מקיפות אותי עד כדי שיתוק וחרדה נוראית שהרי אני רוצה לעשות דברים והמחשבות שלי אומרות לי לא לעשות ומבטלות אותי. את חושבת שיתכן ומדובר בפסיכוזה או שאני שומעת קולות ? אלה מחשבות ? זה סוג נפוץ של אוסידי ? נתקלת בזה בעבר ? אנא עזרי לי בתשובתך . תודה

היי נוי, אני חושבת שאת מודעת מאוד למחשבות שלך, ובנוסף מכירה את התופעות האלה - את רק מעוניינת "להסיר את הספק"... צריך להבין, שלא ניתן להסיר באמת את הספק, וגם אם תקבלי "תעודת שפיות" מפסיכיאטר, עדיין תחזור ותעלה בך השאלה האם מדובר בפסיכוזה. כך שאין טעם לבקש אישור. מה שהכי מומלץ לעשות הוא לא לפעול על פי מה שהמחשבה אומרת, כלומר אם היא אומרת לך "לא לעשות", כדאי דווקא לעשות, ולהתעלם מן המחשבה. כשפועלים לאורך זמן בצורה כזו, המחשבה דועכת. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית