מחשבות טורדניות-חרדתיות סביב עבודה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

26/10/2022 | 23:16 | מאת: רועי

שלום ד"ר שרון. אני בן 40 סובל מהפרעת חרדה כללית. מטופל בתרופות שעוזרות חלקית ביותר. CBT בעבר- לא הועיל. אני עובד במקום עבודה מסודר כבר 12 שנים. בשנתיים האחרונות חלה עלייה בפעילות פי 10 בערך ממה שהיה בד"כ. אין סיכוי שגם אם אשאר בשבת וביום כיפור, אגמור את העבודה המוטלת עליי (אספקת סחורה ללקוחות לפי תאריכים בהם אושרו האספקות). הדבר גורם לי אי-נוחות, מתח תמידי, הגברת חרדה, הרגשת כישלון אישי, מירמור, תיסכול עמוק וממש רצון לברוח מהמקום. קשה לי לגלות אדישות ולעבוד "בקצב שלי". מפילים עליי את הכל כאילו אני סופר-מן. אציין כי הנהלת החברה מבינה היטב את העומס שיש לי ואינה נוזפת בי ואני מאוד מוערך בעבודה אבל לי זה מרגיש מאוד לא נוח אני כל היום במחשבות מטרידות סביב הנושא מה לעשות קודם, במה לטפל קודם ואני נכנס ללחץ וחרדה עד כדי כך שבחודשים האחרונים אני ממש שוקל לעזוב את העבודה לטובת בריאותי הפיזית והנפשית ומצד שני, כאדם חרדתי, חושש מן השינוי, אוהב את המוכר והידוע .תוכלי לתת דעתך על מה שכתבתי? אני מאוד סובל.

היי רועי, אם יש מקום עבודה שעשוי להיות יותר נוח עבורך ולגרום לך פחות לחץ, אני לא רואה סיבה למה לא לנסות לפחות להתקבל לעבודה כזו. הבריאות שלך חשובה יותר ממקום עבודה, ובמבט לאחור אתה עשוי להתחרט ש"בזבזת" את השנים והכוחות שלך על משהו שלא היה שווה את זה, בסופו של דבר. פחד מפני שינוי הוא לא "סיבה מספיק טובה" להישאר במקום שאתה לא שלם איתו, שכן בצורה כזו אין דרך לצאת מהמצב הזה. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית