חרדות בעיקר ממגע .. פחדים יומיומיים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

20/10/2022 | 00:29 | מאת: ימית

שלום דוקטור ! רציתי להתייעץ עם מומחה ומצאתי את הפורום שלך , אני אישה דיי צעירה (מתחת ל20) וחושבת שיש לי לאחרונה חרדות , לא יודעת להצביע בדיוק איזה . אני אסביר , יש לי פחדים יומיומיים בעיקר ממגע של הידיים שלי עם כל דבר שיכול להיות , והעברה שלו למקום אחר . לדוגמא : ראיתי קקי של יונה בשער בבית , ומאז אני חוששת שמישהו יגע בזה ולאחר מכן באוכל , יבשל או יאכל וזה יהיה מסוכן בגלל הקקי . אותו דבר כאשר ראיתי גרגיר אדום והסקתי שזה רעל עכברים - למרות שזה משהו מאוד לא מציאותי , לי לפעמים זה נראה הכי נורמלי . החרדות האלו התחילו אצלי אחרי הקורונה(שהמחלה הייתה עוברת במגע ) חושבת שמשם נהייתי כזאת. אני רוצה לטפל אבל מפחדת לפנות לגורם חיצוני . את אמא קשה לי מאןד לשתף כי אבא בדכאון יותר משנתיים (מאוד קשה) מה שמכביד על אמא מאוד , והיא גם מגדלת ילדים קטנים , לא מרגישה בנוח לדבר איתה על זה . אני דיי בוגרת לגילי וכולם אומרים שחכמה מאןד , אז לא מבינה מאיפה המחשבות האלו באות . היום אני מסתכלת לאחור ומבינה שגם חוויתי 2 התקפי חרדה מאןד קשים , שאז לא ידעתי שזה התקף . דוקטור אשמח עם תייעצי לי , ותתני לי כיוון . תודה רבה מראש

היי ימית, עצם העובדה שכתבת דווקא בפורום הזה, מראה שאת מודעת לסוג הבעיה שלך ויודעת שהכיוון הוא כנראה הפרעה טורדנית. אין לזה קשר לחוכמה, שכן המחשבות הטורדניות "עוקפות" את ההיגיון, וסובל מהן דווקא מי שיש לו נטייה לחשיבת יתר ולניתוח של כל דבר. טוב תעשי אם תפני לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). את לא חייבת ליידע את הורייך, מאחר שאת לא קטינה. אם הבעיה היא תקציב, את יכולה לנסות לפנות לקופת החולים שלך ולבקש טיפול שם, בלי שאף אחד אחר יידע. ככל הנראה יהיה זמן המתנה, אבל לדעתי זה בהחלט שווה את זה. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית