מחשבות,מוזרות מפחד מהתקף פסיכוטי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

10/10/2022 | 17:29 | מאת: פחד מסכיזפורניה

דוקטור שלום ב3חודשים,האחרונים עישנתי גוינט ומישם זה הכל התחיל אני חייב לציין שתמיד היה לי תפחד להתשגע אבל עכשיו אחרי העישון זה החמיר בצורה יום יומית התחלתי לקרוא תתסמינים של המחלה האיומה הזאת סכיזפורניה וקראתי כל מה שהם חושבים וממה הם חושבים ולצערי הרב יש לי גם שתי,חברים כאלה אז ישבתי,איתם והם סיפרו לי מה הם חושבים וזה הכניס אותי,לחרדה עצומה שאני,יחשוב כמוהם ויפרש דברים בצורה לא נכונה וכל דבר שאני מסתכל פתאום עול לי,מחשבות לא הגיוניות בעליל אבל ואני אומר לעצמי מה אני,בכלל חושב על דברים כאלה מטומטים זה מחרפן,אותי,דוקטור אני אומר לעצמי,אולי,זה תסמין של,המחלה ואם אני,ישמע,קולות פתאום והקריאה באינטרנט קראתי,שמה שהם,חושבים שמאזינים להם ודברים כאלה וכל מיני שטויות אס המחשבה עולה לי,בראש ואז אני אומר לעצמי זה כל כך,מפגר ולא הגיוני אבל,עצם, העובדה שזה עולה לי בכלל במחשבה זה מה שגורם לי,תחרדה איך בן,אדם נורמלי,יכול לחשוב מחשבות,כאלה מוזרות,ולא הגיוניות וזה מלחמה יום יומית עם עצמי שאני,מודע ויודע שכל זה לא יכול לקרות ולא הגיוני הפחד שלי בשורה תחתונה להיות כזה ולאמין לכל השטויות האלה דוקטור אני אשמח לקבל עצה ממך אני,כבר לא יודע,מה לעשות וזה יכול להיות,שאני מפתח משהוא פסיכוטי?

שלום לך, ממליצה לך לקרוא את תשובתי לשאלה שמתחתיך (הגולש Y123), מאחר שזו שאלה זהה לשאלה שלך... (בתוספת של עצה קטנה - לא לקרוא שום דבר באינטרנט לגבי מחלות נפש! זה חד משמעית יחמיר את המצב) חג שמח, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

10/10/2022 | 22:17 | מאת: אנונימי

היי תודה רבה לך אבל לא ענית לי על השאלה האם יכול להיות שאני מפתח משהוא פסיכוטי?

10/10/2022 | 22:19 | מאת: אנונימי

ומה זה חרדה משיגעון?

זו שאלה שנועדה לאישור והרגעה, ולכן אינני יכולה לענות עליה - זה בבחינת שיתוף פעולה עם "טקס" של OCD (חוץ מזה, ברור לך שאי אפשר באמת לאבחן סכיזופרניה דרך פורום, נכון?). חרדה משיגעון זה בדיוק מה שאתה חווה...

10/10/2022 | 23:45 | מאת: אנונימי

כן אבל הסיפטומים של החולים זה קולות ואין לי קולןת ומחשבות שווא שהם מאמינים בהם ואני בגלל ששמעתי מקרים,מה שהם חושבים אז זה עלה לי לראש ואני מפחד מיזה אז מה את חושבת,שזה?

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית