התגברות של ocd מחשבתי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

30/08/2022 | 10:48 | מאת: מעיין

שלום, האם אדם עם ocd יכול להאשים אדם אחר שבגלל משהו שאמר אותו אדם אחר, הוא חווה החרפה ב ocd, התגברות מחשבות טורדניות, כעס, דיכאון, הנמשכים קרוב לשנה? (למרות טיפול תרופתי ושיחות) תודה

היי מעיין, באופן כללי, אני לא חושבת שאדם יכול להאשים אדם אחר בבעיותיו. הבעיה היא בדרך שבה אנחנו חושבים על הדברים ותופסים אותם, ולא בהתנהגותו של מישהו אחר. גם אם מישהו אמר משהו תוקפני או בעל כוונה רעה, כל אדם שנמצא בסיטואציה הזו יגיב אחרת - גם בחשיבה שלו וגם בהתנהגות. המחשבה היא זו שיוצרת מציאות, בסופו של דבר. לכן, אף אחד לא יכול לקחת אחריות על תגובתו של האחר, או להיפך - להאשים את האחר בתגובותיו שלו או במצבו הנפשי. שבת שלום, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית