טיפול באו סי די מנטלי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

29/08/2022 | 16:05 | מאת: אילנה

האוסי די אצלי מופיע בצורת מחשבות למשל כתוצאה מחרדה אני מפחדת שיתקעו לי מלים בראש ואז הן נתקעות לי הטיפול הראשוני הוא לתת למילה להיות בראש בלי לעשות טקס שהוא הנסיון להעלים אותה בחשיפה בטיפול שרק התחלתי עם המטפל נאמר לי לחשוב שהמילים נתקעות לי ויאשפזו אותי ואני לא אראה את המשפחה ואהיה מאושפזת עם משוגעיםוכו ולא לעשות טקס שהוא הרגעה זה קשה לי והשאלה שלי למה לא מספיק השלב הראשוני ומה ההגיון מאחורי ההפחדה וההגזמה

היי אילנה, קודם כל, חשוב להפריד בין ההתמודדות עם המחשבה כשהיא מגיעה, לבין תרגול חשיפה מובנה ומכוון. אלה שני דברים שונים. כשהמחשבה מגיעה, ההנחיה היא "לזרום" איתה ולא להתנגד לה. לא חייבים באותו הרגע להעצים אותה באופן מכוון, כי אז יוצא שבעצם "מתעסקים" בה כל היום, וזו לא הכוונה. טכניקת החשיפה, שבה נהוג להעצים את המחשבה ולהתמודד עם התוכן המפחיד שלה במלואו, נעשה רק בצורה מבוקרת - כלומר בזמן מסויים ביום שאת מפנה לעצמך עבור חשיפה. רצוי שזה יהיה באותה שעה בכל יום. זה אינו תלוי בהגעת המחשבה באופן ספונטני, כלומר החשיפה מתבצעת בין אם המחשבה נמצאת שם ובין אם לא. טכניקת החשיפה היא חלק הכרחי בטיפול, מאחר שהתעלמות וחוסר התנגדות בלבד אינם גורמים לך להפסיק לפחד מהמחשבה, אלא רק להתמודד טוב יותר כשהיא מגיעה. החשיפה "שוחקת" את הפחד, והופכת תוכן מאיים לתוכן בלתי מאיים, עם הזמן והתרגול. שבת שלום, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית