האם זה ocd? ואיך ניתן לטפל בזה?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

07/08/2022 | 19:02 | מאת: מישהי

אני חושבת ממש כל הזמן על גבר מסוים שנדלקתי עליו (כבר חודשיים), גם לפני שנרדמת, גם כשמתעוררת, גם בעבודה... האם זה ocd? ומה ניתן לעשות כדי לטפל בזה? (אני רוצה שזה עיבור לי, אני אישה נשואה לבעל מצוין). מי שאני נמשכת אליו אני לא מכירה אותו באופן אישי, אלא רק חיצונית.

שלום לך, כדי לדעת האם מדובר ב-OCD או לא, צריך להכיר קצת את הרקע שלך. האם את סובלת מ-OCD, אולי בנושאים אחרים? בדרך כלל מחשבה טורדנית בשלב כזה לא באה "לבד", וקיים רקע אובססיבי. במידה שמדובר במחשבה טורדנית, אפשר לנסות לא להתייחס לזה, ואפשר להיעזר בטיפול CBT אם קשה לעשות זאת לבד. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית