……. מחשבות תקועות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/08/2022 | 20:03 | מאת: אבג

יש לי בעיה שאני מפחד לחשוב על משהו (מילה מסויימת או על חפץ מסויים),ואז כאילו הocd תוקע לי את זה בראש ואני כל שנייה נזכר בזה . כאילו משהו שלא עוזב אותי.ואני מנסה לברוח מזה כי לא נעים לי לחשוב על זה .אני מנסה לא להתעסק בזה אבל מרגיש שזה חזק ממני ותמיד בודק אם אני חושב על זה שוב בלי כוונה ,מה לעשות במצב כזה ?

שלום לך, אתה לא יכול לשלוט במחשבות שעוברות לך בראש. לכן, אין כל טעם להתנגד למחשבה. ככל שתנסה לא לחשוב על משהו, כך תחשוב עליו יותר. תנסה, למשל, לא לחשוב על פיל ורוד - על מה אתה חושב עכשיו? כמובן, על פיל ורוד... בטיפול CBT במחשבות טורדניות, לא מתנגדים למחשבה, אלא "נותנים לה להיות". לעתים אפילו מנסים לחשוב אותה באופן מכוון במשך זמן רב ככל הניתן. מהר מאוד המוח "משתעמם" ומנסה מעצמו לחשוב על דברים אחרים. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

06/08/2022 | 21:20 | מאת: אבג

אבל יש לי מחשבה שמילה נתקעת לי בראש וזה מאוד מפריע לי ,וכל פעם אני חושב מתי המחשבה באה ומתי הולכת בלי כוונה

תן לה להיות, שתבוא ותלך כרצונה. ומצידך, שתהיה שם אפילו כל הזמן... נסה לאמץ את הגישה הזו.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית