מחשבות טורדניות לגביי "מזימה או תיחכום"מצד נשים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

26/07/2022 | 17:37 | מאת: מיסטר x

שלום ד"ר לויט! תיקראי בעיון לפניי התייחסותך! בזמן האחרון יש לי מחשבות טורדניות לגביי בחורות כמו:"בחורות הן "מאוד מתוכחות" ולכן אם אני נגיד מעוניין במישהו אז "היא קולטת את זה" ומנסה "להיתחמק" ממני. או נגיד יש לי מחשבה טורדנית כמו:לבחורות יש "שיטה מתוחכמות" להיתרחק ממני ע"י כך שהן פתאום "נעלמות" או "לא נוכחות" בסביבה.או נגיד יש לי מחשבה טורדנית כמו:יש לבחורה חיובית חברה שלילית שמנסה להשפיע עלייה לרעה כלפיי וזה איזושהי "מזימה" שמטרתה למנוע "קשר אפשרי".או שנגיד יש לי מחשבה טורדנית כמו :בחורות "שמכירות אותי" "מסמנות לי" שיש עוד גברים מלבדי "ושלא יהייה לי קל" להכיר אותן.או נגיד יש לו מחשבה טורדנית כמו:גברים קנאים מנסים להשפיע לרעה על בחורות "שמכירות אותי" במטרה "למנוע קשר אפשרי" מה את חושבת על מחשבות טורדניות כאלה?אני רוצה לומר לך גם שיש לי גם תחושות בטן לגביי כל מיני סוגים או "טיפוסים" של בחורות ולפעמים אני חושב שמחשבות כאלה יכולות להיות "ריאליות" תודה על תשובתך

שלום לך, אתה שואל כאן שוב ושוב, למעשה את אותה השאלה - כל פעם בצורה קצת אחרת. שים לב שגם אם יש שינויים קלים בתוכן, השאלות הן אותן שאלות והאובססיה אותה אובססיה. כשדבר כזה קורה, אני מזהה את זה כשאלת אישור. כלומר, אתה בעצם רוצה לדעת שבמחשבות שלך אין ממש, ואתה לא צריך להתייחס אליהן. כלומר, השאלה הזו היא בעצם ניסיון הרגעה - אתה מחפש תשובה שתרגיע אותך. "שאלות אישור" מסוג זה הן בעצם טקס, ולכן אין טעם לשאול אותן שוב ושוב (ובעצם לקבל את אותה התשובה). בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית