המנעות מחשיבה על המחשבות חודרניות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

26/07/2022 | 10:57 | מאת: בדוי

אני מאובחן עם או סי די ושמתי לב (עם המטפל שלי) שאני נמנע מלחשוב את המחשבות לדוג' אם יש לי מחשבה שאולי יש ממני ריח רע אני מיד לא נותן לעצמי לחשוב את זה אלא חוסם את זה באוטומטי וכן בדמיונות אכזריים שהם חלק מהאו סי די והשאלה שלי היא אם יש דרך ללמוד כן להחשף עליהם כי גם כשניסיתי לחשוב את זה ולהיחשף לזה לא הצלחתי מקווה שאני מובן תודה

שלום לך, אני בטוחה שיש דרך ללמוד להיחשף למחשבות. נסה לדבר עם המטפל שלך על העניין, מאחר שדרושה כאן שיחה מעמיקה ואני לא יכולה לאתר מה מקור הבעיה מתוך הפרטים המעטים שבהודעה (אבל בטוחה שאפשר למצוא אותה). בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית