אובססית ocd?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

24/07/2022 | 07:26 | מאת: אנונימית

למה בhocd כשנמשכת לגברים מאז ומתמיד ברמות. ובעקבות החשיבה hocd אז המשיכה יורדת לחלוטין וזה נותן להרגיש כאילו אוקיי אז את לא נמשכת לגברים הגיוני? או שאני לא אןהבת גברים? (לא רוצה לא לאהוב ) וזה התחושה שמרגישים שהנטייה אפילו ״משתנה״ שיא המעצבן והמבאס טיפול פסיכולוגי זה הפתרון?

היי אנונימית, אכן, טיפול CBT זה הפתרון (לא כל טיפול פסיכולוגי). וכמו שכבר כתבתי בעבר, אין טעם לבקש אישורים לגבי כל תחושה ותחושה, זהו טקס. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה

27/07/2022 | 12:08 | מאת: אנונימית

היי שרון, בטיפול cbt לומדים לפי מה שהבנתי לשחרר ולחיות עם ה״אולי״ אך בטיפול לומדים איך ״מחדשים״ את המשיכה לגברים כפי שהייתה כרגיל לפני הocd והחשיבה הכפייתית?

29/07/2022 | 14:34 | מאת: שאלה בנושא

היי ד״ר שרון לויט הסוג אוסידי הזה הןא נטו חשיבה של אני גיי/לסבית בהכחשה ? *או שדווקא נותן לחשוב שזה באמת כך וזוהי נטייתך המינית ״כחד משמעית״?

היי אנונימית, בטיפול לא לומדים "לחדש" את המשיכה, כי למעשה אין צורך בכך (אין דבר כזה). בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

כל התשובות נכונות. ל-OCD דרכים יצירתיות, והמחשבות מופיעות בהרבה צורות ווריאציות. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית