מחשבות טורדניות ………….

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

24/07/2022 | 01:08 | מאת: אא

שרון שלום  לפני כמה שנים מישהו שהכרתי התאבד אך לא הייתי בקשר איתו ,ולפני כמה ימים העסיקה אותי המחשבה שאולי גרמתי לו לעצב מסוים (נזכר בזה שרבתי איתו בכיתה ,אך השלמנו לאחר מכן)ולמרות שלא היינו בקשר חצי שנה לפני המקרה ובחיים לא היינו חברים ,המחשבה מאוד מפריעה לי שאולי יש לי חלק בזה.אני מבין שהocd עובד פה אבל זה עדיין מפריע לי

שלום לך, קל מאוד לתת לעצמך "אישורים" ולומר שלמעשה אין לך שום קשר לזה. אני מציעה לא לעשות זאת, מאחר שזה יהיה סוג של טקס. הדבר הטוב ביותר הוא לא להתנגד למחשבה, ולומר לעצמך "בסדר, אז אני אשם במותו" ולעבור הלאה. אם תצליח לעשות זאת בכוונה מלאה, המחשבה לא תישאר שם זמן רב. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית