באופן פתאומי שימת לב לכל בליעת רוק

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

21/07/2022 | 15:42 | מאת: קדוש חגית

הבת שלי מתוך סטרס והתרגזות קשה כבר שבוע שמה לב לכל פעולת בליעת רוק. היא לא מפסיקה לבכות אומרת שהחיים שלה נגמרו אם זה לא יעבור כי היא לא מסוגלת לתפקד הראש שלה כבר כואב מזה. היא קבעה להיפגש עם מומחה בטיפול התנהגותי אבל נקבע לה תור רק לעוד שבוע. האם זה משהו שיעבור בטיפול או שזה ישאר לה תמיד?

היי חגית, אני לא יודעת איך אפשר לומר על תופעה שהיא תישאר תמיד, כאשר התחילה רק לפני שבוע... כל מחשבה טורדנית יכולה לחלוף כפי שבאה, רק צריך לא להתרגש מעצם קיומה. תרגיל שמומלץ לעשות במקרים כאלה הוא להקצות זמן מסוים (נניח חצי שעה) שבו היא בולעת רוק מדי פעם ושמה לב באופן מכוון לבליעת הרוק. בכל פעם שתשומת הלב שלה "בורחת" מזה, היא צריכה להחזיר אותה לבליעת הרוק. זה בעצם סוג של "הפוך על הפוך" - כשאנחנו מנסים לחשוב מחשבה בכוח למשך זמן רב, הקשב חומק ממנה בסופו של דבר. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית