מחשבות טורדניות לגביי בחורות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

21/07/2022 | 06:45 | מאת: גבר אנונימי

שלום ד"ר לויט! אני מתמודד עם או.סי.די בזמן האחרון יש לי מחשבות טורדניות לגביי תחושת נוחות ואי נוחות בקירבת לבחורות "שמכירות אותי" או "בחורות זרות". יש בחורות למשל "שיותר נעים לי" ליצור איתן אינטרקצייה או אפילו סתם לומר "היי" ויש בחורות "שפחות נעים לי" ליצור איתו אינטרקצייה או אפילו סתם לומר להן "היי" או "להתעניין הבן".אני כמובן מודע שיש כל מיני סוגים של בחורות אבל אני "יותר מאריך" את הסוג החיובי של בחורות "שמיתיייסות אליי" "ופחות מאריך" את "הסוג השלילי" של בחורות "שעושות לי דווקא" "ומיתעלמות ממני" יש לי הרבה "מחשבות טורדניות" לגביי עניין 'ל תחושת נוחות ואי נוחות ולפעמים זה פוגע ביכולת שלי "להיתרכז" בשיחה או באינטרקצייה עם בחורה אני יכול לומר לך שאני "מאבחן" את זה בעזרת תחושות הבטן והאינטואיצייה שלי איך את מיתרשמת ממה שרשמתי"?מה את חושבת על מחשבות טורדניות כאלה? האם חשוב להקשיב לתחושות הבטן "ולפעול" לפיהן?

שלום לך, אתה שואל כאן הרבה שאלות דומות, שאפשר לומר שהן בעצם אותה שאלה. אני שמה לב לכך מאחר שהתשובות שלי גם הן דומות - וזה כבר אומר שזו כנראה בקשת אישור ממני... לדעתי כדאי שתקרא את התשובות הקודמות שכתבתי לך, מאחר שתשובתי תהיה זהה גם הפעם. "בקשות אישור" הן בעצם סוג של טקס שקשור ב-OCD, מאחר שהאדם רוצה לדעת שמחשבותיו אינן נכונות או רלוונטיות וכך להירגע. לכן, רצוי להימנע מהן ככל האפשר. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית